Roy Scheper/ juni 19, 2018/ Woonkamer

De woonkamer is het hart van een woning. Hier kom je samen met je gezin om te ontspannen en om verhalen te delen. Daarom wil je natuurlijk dat je woonkamer uitnodigend is en een rustgevende sfeer uitstraalt.

In dit blog neem ik drie goede tips met je door voor het creëren van een goede sfeer in iedere woonkamer, maar het tegelijkertijd modern en stijlvol te houden.

1. Houd het minimalistisch

Om een open sfeer te krijgen is het van belang dat je niet te veel spullen in de kamer plaatst. Voorkom dat het te druk en benauwd wordt. Ga voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Hang dus niet vier verschillende schilderijen op, maar ga voor één of twee sprekende werken.

2. Houd het clean

Ook ben ik een groot fan van een “clean” look. Hiermee doel ik op het gebruik van materiaal als metaal en kunstof. Dit klinkt misschien een beetje tegenstrijdig, omdat je bij metaal bijvoorbeeld denkt aan een koud en kil materiaal. Ik doel dan ook niet op grote metalen objecten, maar juist kleine details zoals bijvoorbeeld een stijlvolle lamp.

Ook houd ik van kunststof kozijnen door de neutrale look en omdat ze zeer praktisch zijn. Gemakkelijk schoon te houden en goede isolatie.

3. Ga voor groen

De beste manier om snel een uitnodigende sfeer te bewerkstelligen is door het gebruik van licht, maar ook vooral groen. Ik ben dan ook een liefhebber van planten voor het toevoegen van extra gezelligheid.

Bij een minimalistische look past het heel goed om te gaan voor een hangplant in een metalen bak. Mijn favoriete plant hiervoor is de Scindapsus Pictus. Deze plant wordt gekenmerkt door lange takken, en de bladeren zullen uit de pot naar de vloer reiken. Een fantastische manier de wow-factor aan jouw woonkamer toe te voegen.

Share this Post