Roy Scheper/ april 1, 2016/ Badkamer

Elektronische douches zijn niet bepaald iets nieuws voor badkamers. In grote delen van de wereld worden deze douches het meest gebruikt. In Nederland komen elektronische douches echter niet vaak voor. Nu dat fabrikanten de stijl en vormgeving van elektronische douches sterk verbeterd hebben en mensen steeds vaker bewuster met energie omgaan zou het zomaar eens kunnen dat elektrische douches ook in Nederland hun intrede zullen gaan maken. De nieuwste modellen zijn voorzien van een strak en stijlvol uiterlijk die in ieder badkamerinterieur niet zouden misstaan. Bovendien ben je in staat om flink veel geld te besparen met een elektronische douche doordat deze elektronische boilers veel zuiniger met energie omgaan.

Waarom een elektronische douche kiezen?

Iedereen wil graag de badkamer van zijn of haar dromen creëren. Niet iedereen heeft echter een onbeperkt budget hiervoor beschikbaar. In dit geval moet er creatief met het beschikbare budget omgegaan worden en moet men goed nadenken welke spullen er aangeschaft worden voor de badkamer. Een elektronische douche is niet alleen goedkoper in aanschaf dan andere douches, maar bespaart ook geld wanneer de douche eenmaal in gebruik wordt genomen.

Lagere aanschafprijs

Elektronische douches zijn zeer goedkoop in aanschaf. Zeker in vergelijking met de luxe modellen douches, zoals digitale douches. Sommige modellen elektronische douches zijn al verkrijgbaar voor een aanschafprijs van rond de 100 euro. Omdat deze type douches bovendien op grote schaal geproduceerd worden zijn ook de mooi vormgegeven douches voor ongeveer deze prijs aan te schaffen.

Minder energieverbruik

Niet alleen zijn elektrische douches goedkoop om aan te schaffen, maar ook wanneer de douche eenmaal in gebruik wordt genomen kan je hiermee geld besparen. Elektronische douches werken doordat het water uit de kraan rechtstreeks door de boiler heen wordt getransporteerd. Hierdoor heb je niet meer de hulp van een cv installatie nodig voor het verwarmen van het water en bespaar je flink op de gasrekening. Daarbij heb je als extra voordeel dat als er zich problemen voordoen met de cv ketel dat er nog altijd een warme douche genomen kan worden.

Minder water gebruiken

Elektronische douches verbruiken ook vaak minder water dan normale douches. De waterdruk voor dit type douches is vaak iets lager waardoor er ook minder water tijdens het douchen wordt gebruikt. Bovendien bereiken elektrische douches ook zeer snel de gewenste temperatuur waardoor je sneller onder de douche kunt gaan staan. Je hoeft hierdoor geen water meer te verspillen terwijl je staat te wachten totdat het water uit de douche warm genoeg is om eronder te springen. Hierdoor bespaar je niet alleen op de gasrekening met een elektronische douche, maar ook op de waterrekening.

Waar voorheen elektronische douches vaak lelijke modellen waren die de meeste mensen niet graag in hun badkamer zagen hangen is dit nu volledig veranderd. De nieuwste modellen zijn zeer mooi vormgegeven en misstaan in geen enkele badkamer.

Bron: deloodgieterutrecht.nl

Share this Post