Roy Scheper/ april 27, 2016/ Preventie

Huisbeveiliging is een constant evoluerende industrie. Ieder jaar worden sloten bijvoorbeeld tegen nieuwe inbraakmethodes beveiligd en zijn er ook andere aspecten van de beveiliging voor je huis die veranderen. Zodoende zouden we dus kunnen zeggen dat, net zoals met het interieur van een huis, ook op het gebied van beveiliging trends te herkennen zijn. Samen met de slotenmakers Zaandam bespreken we de laatste trends voor de beveiliging van je huis. Misschien dat deze tips je nieuwe ideeën geven hoe ook jouw huis beter beveiligd kan worden tegen inbraken.

Draadloze alarmsystemen

Draadloze alarmsystemen worden steeds meer gebruikt en lijken de norm te gaan worden voor de beveiliging van een huis met een alarmsysteem. Deze systemen kennen vele voordelen ten opzichte van de ouderwetse bedrade alarmsystemen. Zo is een draadloos alarmsysteem bijvoorbeeld makkelijk zelf te installeren. Men hoeft hierbij immers geen rekening meer te houden met het bedraden en moeilijk aansluiten van een systeem. Hierdoor worden de kosten voor een alarmsysteem voor je woning een stuk lager en kan werkelijk iedereen zijn of haar woning beter beveiligen door gebruik te maken van een alarmsysteem.

Camerasystemen

Vroeger was een camerasysteem om een woning of pand te beveiligen alleen weggelegd voor bedrijven of rijke mensen. Tegenwoordig zijn camera’s echter stukken goedkoper geworden. Ook in ons dagelijks leven gebruiken we immers allerlei soorten camera’s die ook voor het beveiligen van een woning gebruikt zouden kunnen worden. Doordat deze camera’s de laatste jaren massaal geproduceerd worden zijn deze veel betaalbaarder geworden en wordt het dus voor iedereen mogelijk om zijn of haar huis met een camerasysteem te beveiligen.

Van afstand monitoren

Doordat de mogelijkheden met een smartphone steeds groter worden zien we ook steeds vaker een integratie van het alarmsysteem voor een huis met de smartphone van een huiseigenaar. Hierdoor hoeft er geen koppeling meer worden gemaakt met een meldkamer waardoor ook de maandelijkse kosten hiervoor uitgespaard kunnen worden. Op een telefoon kan je bijvoorbeeld een melding ontvangen wanneer deuren worden geopend en wanneer wie de woning betreedt. Het is zelfs mogelijk om camerabeelden van een camerasysteem live op je telefoon te bekijken.

Automatisering in huis

Automatisering in huis wordt meestal gebruikt om het comfort waarmee gewoond kan worden te verhogen. Deze ontwikkelingen kunnen echter ook bijdragen aan een betere beveiliging van de woning. Zo kan bijvoorbeeld de thermostaat en de lichten in huis bediend worden via een mobiele telefoon. Dit biedt ook een goede manier om een woning er bewoond uit te laten zien. Slimme sloten zijn makkelijk omdat deze zonder sleutel geopend kunnen worden en dat deuren geopend en gesloten kunnen worden vanaf afstand. Deze sloten registreren echter ook wie er een woning binnenkomt en kunnen er bijvoorbeeld ook voor zorgen dat deuren altijd automatisch worden afgesloten als dit toevallig een keer vergeten wordt.

Share this Post