Roy Scheper/ augustus 20, 2015/ Verwarming

Sinds jaar en dag hangen in Nederlandse huizen verwarmingen en radiatoren. Dat is een groot verschil met de huisjes in landen als Thailand, Cambodja of Vietnam. In deze Aziatische landen is het natuurlijk niet zo vaak heel koud, maar als het koud is, zijn er geen verwarmingen te vinden. Misschien wel de bekendste verwarming die er is, is de paneel radiator. Hoe ziet de paneel radiator er ook alweer uit? En wat kan deze paneel radiator beter dan een andere, willekeurige radiator? Je leest het in de volgende alinea’s in deze blog op Puur Inspiratie (lees de andere blogs door de links hiernaast aan te klikken).

Omschrijving van paneel radiator

De paneel radiator: hoe ziet ie er ook alweer uit? Beeld je een verwarming in en de kans is groot dat je ‘m direct te pakken hebt. Want de paneel radiator is de meest standaard verwarming die je je in kan denken. Het is de witte verwarming die in je eigen huis hangt of in het huis van je ouders of buren. De verwarming is in de meeste gevallen horizontaal opgehangen, wat betekent dat het breedste gedeelte van de radiator dus recht hangt. Soms is het zo dat de radiator verticaal is opgehangen. Ook in zo’n geval kan het om een paneel radiator gaan.

Functionaliteit van deze radiator

Maar wat kan deze radiator nu eigenlijk wat andere radiatoren niet kunnen? Dat valt te betwijfelen. In feite is het zo dat een paneel radiator al het gene kan wat een andere radiator of verwarming ook kan. Met andere radiatoren bedoel ik dan verticale radiatoren of radiatoren die onder het kopje ‘design’ zouden vallen (zogenoemde design radiatoren). Ook radiatoren voor handdoeken of radiatoren van gietijzer verschillen in principe niet veel in de werkwijze die geldt voor paneel radiatoren.

Share this Post