Roy Scheper/ maart 3, 2016/ Algemeen

Het beveiligen van een woning tegen inbraken kan op vele verschillende manieren gedaan worden. Je kunt bijvoorbeeld goede sloten laten plaatsen op deuren en ramen, zorgen dat alles ten alle tijden goed afgesloten is en ook de kwaliteit van deuren en kozijnen is van belang voor de beveiliging van een woning. Er zijn echter ook manieren dat de inrichting van je tuin kan helpen om je woning beter te beveiligen. Hiervoor hoeft geen hoog hek met prikkeldraad rondom de tuin gezet te worden. De beveiliging van de woning met de inrichting van je tuin kan op een veel subtielere manier gedaan worden. Deze inrichting hoeft zelfs niet ten koste te gaan van het uiterlijk van je huis en tuin. Vaak wordt je tuin zelfs mooier met de toepassing van deze ideeën.

Hou heggen kort getrimd

Inbrekers zijn altijd op zoek naar huizen waar zij makkelijk en ongezien binnen kunnen komen. Het grootste risico voor een inbreker om ontdekt te worden is op het moment dat zij toegang tot een woning proberen te krijgen. Veel inbrekers zijn dan ook op zoek naar huizen met hoge heggen of struiken waardoor zij uit het zicht aan een raam of deur kunnen rommelen. Hou daarom je heggen en struiken kort getrimd om de zichtbaarheid te vergroten.

Stekelbossen onder ramen

Zoals eerder gezegd zijn inbrekers op zoek naar huizen die hun in staat stellen om makkelijk en ongezien naar binnen te komen. Het makkelijk naar binnen komen kan worden tegengegaan door stekelbossen onder de ramen van je woning te laten plaatsen. Bijvoorbeeld een rozenstruik is voor een inbreker niet prettig om doorheen te lopen om bij het raam te kunnen komen.

Goede buitenverlichting

De woning voorzien van goede buitenverlichting neemt weer de mogelijkheid weg voor een inbreker om ongezien binnen te komen. Een woning die rondom goed verlicht is maakt het zeer moeilijk voor een inbreker om niet ontdekt te worden. Vooral buitenlampen met een bewegingssensor geven hierbij ook nog eens een schrikeffect wanneer iemand dichtbij de woning komt. Bovendien besparen deze lampen ook nog eens energie omdat ze niet constant aan hoeven te blijven staan.

Gravel op de grond

Een goede manier om ervoor te zorgen dat iemand niet zomaar ongemerkt tot bij een woning kan komen is door gravel op de grond te plaatsen. Vooral de gebieden rond de deuren en ramen van een woning zijn hierbij belangrijk. Door het harde geluid van het krakende gravel kan een potentiele inbreker onmogelijk ongemerkt de woning benaderen om te zien of er iemand thuis is of niet.

Share this Post