Roy Scheper/ maart 3, 2016/ Badkamer

Of je nu een simpele kleine badkamer hebt of een complete spa wilt maken, door een extra kamer van je huis bij de badkamer te betrekken, voor het interieur van de badkamer moet altijd de functionaliteit voorop staan. Als je een badkamerrenovatie hebt gepland dan kan loodgieter Heerhugowaard hierbij helpen. Voordat je echter begint met renoveren hou de volgende ideeën in gedachte voor je badkamer interieur. Hiermee kan namelijk geld bespaard worden en het mooiste resultaat behaald worden.

Leidingen en aansluitingen

Wanneer tijdens de renovatie van een badkamer het sanitair verplaatst moet worden hou dan rekening met hoe de leidingen gelegd moeten worden en dat de juiste aansluitingen gebruikt worden. Als het verleggen van leidingen voorkomen kan worden dan bespaar je hier niet alleen geld mee uit maar dit kan ook problemen met de leidingen voorkomen. Als het veleggen van leidingen toch nodig is houdt dit dan zo simpel mogelijk zodat het vervuilde water van de douche goed afgevoerd kan worden en geen verstoppingen kan veroorzaken.

Verlichting

Net zoals bij het interieur van alle kamers in huis speelt ook in de badkamer de verlichting een grote rol. Ook bij het kiezen van de verlichting moet functionaliteit voorop staan. De ruimte voor de spiegel moet bijvoorbeeld anders verlicht worden dan de ruimte boven de badkuip. Hier wordt vaak niet genoeg aandacht aan besteed. De verlichting is echter wel heel belangrijk en maakt of breekt het interieur van een badkamer.

Hangende toiletten

Hangende toiletten die aan de muur worden bevestigd in plaats van de vloer worden steeds populairder en zien we in steeds meer badkamers terug. Deze toiletten zien er niet alleen mooier uit, maar zijn ook makkelijker schoon te houden. Met hangende toiletten heb je geen last meer van vieze onhygiënische randen waar het toilet aan de vloer bevestigd is.

Raam in de badkamer

Een raam in de badkamer is ontzettend belangrijk. Het raam moet voor een natuurlijke lichtinval zorgen, maar tegelijkertijd de privacy in de badkamer behouden. Bovendien is het raam niet alleen van belang voor het licht in de badkamer maar stelt het je ook in staat om de badkamer te luchten. Als het echt niet mogelijk is om een kamer met raam voor de badkamer uit te kiezen zorg dan voor een goede afzuiging om het stoom en de vochtige lucht uit de badkamer te krijgen.

Vloertegels

Bij het uitkiezen van de vloertegels voor een badkamer moet niet alleen naar het uiterlijk gekeken worden maar moet ook de functionaliteit in gedachte worden gehouden. Grote tegels zijn de laatste rade op het gebied van badkamerinterieurs. Deze tegels zijn mooier en zorgen voor een luxe uitstraling. Echter worden tegels met een groot oppervlakte wel eerder glad en verhogen het gevaar op uitglijden. Kies daarom het juiste materiaal of overweeg om grote en kleine tegels te combineren.

Share this Post