Roy Scheper/ augustus 16, 2015/ Verbouwen

Heb jij een trap in huis of is bij jou thuis alles gelijkvloers? Als dat eerste het geval is, is deze blog waarschijnlijk wel interessant voor jou. Deze blog gaat namelijk over het trap laten bekleden. Je trap laten bekleden is iets waar je van tevoren goed over na moet denken. Om je te helpen bij het maken van het al dan niet laten bekleden van je trap, zet ik hier enkele voordelen op papier voor je. Hopelijk haal je er uit wat bruikbaar is voor je.

Trap laten bekleden

Allereerst is het misschien wel aardig om de volgende vraag te beantwoorden: waarom kiezen mensen er voor om hun trap te laten bekleden? Een rechtvaardige vraag, omdat (zeker houten) trappen vaak al af zijn. Hier hoeft niet nog eens een bekleding overheen. Maar het trap laten bekleden kan meerdere redenen hebben. Zo is het goed mogelijk dat de trap er niet meer zo mooi uitziet. Door de trap dan te laten bekleden, geef je deze gelijk een soort make over. Je pimpt je trap als het ware. Een tweede reden voor het trap laten bekleden kan zijn dat je uitgekeken bent op je huidige trap. Het kan zomaar zijn dat die eikenhouten trap je de strot uit komt, al kan ik me dat bij eikenhout niet voorstellen. Enfin, het kan dus zijn dat je kiest voor een nieuwe bekleding.

Voordelen

Maar wat is nu het grootste voordeel van het trap laten bekleden? Dat voordeel ligt eigenlijk in het verlengde van wat hierboven al even ter sprake kwam. Het grootste voordeel is dat de trap weer als nieuw is. Of je nu al een beklede trap had of een trap van hout: de trap is met een nieuwe bekleding weer als nieuw. Ook ideaal als je je huis wilt verkopen, omdat het dan lijkt alsof de trap gloednieuw is.

Share this Post