Roy Scheper/ oktober 27, 2015/ Verwarming

Zo’n 3 miljoen Nederlanders bezoekt per jaar wel eens een sauna of wellnesscentrum. Het is voor velen de ultieme vorm van ontspanning. Even helemaal niks en genieten van de warmte. Ben jij ook zo’n sauna fan? Wat dacht je dan van een privésauna, gewoon bij jou in de tuin! En nee, dat is tegenwoordig gelukkig niet alleen maar weggelegd voor mensen met een dikke portemonnee.

Voordelen van een privésauna

Denk je eens in: deze winter stap jij in je badjas eventjes snel de tuin in om je vervolgens op te laten warmen in je eigen sauna. En dat kan op elk moment van de dag, wanneer jij het wilt én zonder pottenkijkers. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van een privésauna. Onderzoek wijst al jaren uit dat regelmatig saunagebruik bijdraagt aan de vermindering van stress, pijnlijke spieren en gewrichten en een verkoudheid of griep.

Zoals ik al schreef zijn er buitensauna’s voor ieder budget en iedere wens. Van een compact model voor twee personen tot een grote sauna voor het hele gezin. Steeds vaker zien we de voor buiten de barrelsauna. Een bijzonder type, dat lijkt op een groot uitgevallen wijnvat. Het voordeel van deze vorm is dat de warmte optimaal circuleert en dat de ruimte nog sneller is opgewarmd.

Sauna in tuinhuis of blokhut plaatsen

Veel mensen plaatsen een sauna voor buiten in een tuinhuisje of blokhut. Indien gewenst kan je hier nog een douche in laten bouwen. En je hebt volop ruimte voor een bankje en wat haakjes aan de muur om je rustig om te kleden. Maar hij zou bijvoorbeeld ook prima staan onder een veranda of overkapping. Voor speciale wensen zijn er ook mogelijkheden voor een sauna op maat.

Een standaard sauna voor buiten (2 pers) schaf je al aan vanaf 1800,- euro. Maar kijk ook eens goed naar speciale aanbiedingen. Ik raad je aan om een bezoek te brengen aan een speciale sauna leverancier. Hier kan je diverse modellen bekijken én geven experts je advies op maat. Zo geniet jij misschien wel deze winter al van pure ontspanning in je eigen buitensauna!

Share this Post