Roy Scheper/ augustus 24, 2015/ Slaapkamer

Steeds vaker tonen onderzoeken aan dat het voor een mens echt heel belangrijk is om een goede nachtrust te hebben. Zeven uur slaap in de nacht is het minimaal aantal uren. Het beste is om toch wel acht a tien uur te slapen. Het belang daarvan is gelukkig doorgedrongen, maar realiseren mensen zich ook dat een goed matras net zo belangrijk is. Wat een goed matras is? Dat zetten wij, van Puur Inspiratie, vandaag voor u op een rijtje.

Op jouw afgestemd

Het moet niet zo zijn dat jij je moet aanpassen aan de vorm en hardheid van een matras, dat moet omgekeerd zijn. Je betaalt al genoeg voor een matras, dus mag je er ook wel vanuit gaan dat een matras in ieder geval goed voor je lijf is. Waar dien je op te letten bij het uitkiezen van een matras? Allereerst is het zeer belangrijk dat je een matras kiest op basis van jouw persoonlijke eigenschappen. Kijk naar je gewicht en lengte en spreek je voorkeuren uit naar een verkoper van matrassen. Hij zal je vertellen welk matras het best bij je past.

Pocketvering

Daarnaast is het ook belangrijk dat je rekening houdt met de laatste ontwikkelingen op het gebied van matrassen. Een van die ontwikkelingen is de toepassing van pocketvering in de matrassen. Dat houdt in dat er in het matras kleine zakjes met veren zitten. Doordat deze zakjes vooral zijn gelokaliseerd op de plekken waar je gewrichten en ‘harde delen’ (hoofd en hiel) liggen, zorgt het voor extra comfort tijdens het slapen. Ook dat is natuurlijk erg belangrijk. Uiteindelijk draait het er om dat je het maximale comfort geniet op het matras, zodat je tot je maximale aantal uren slaapt komt. En je gezond leeft. Want dat is stiekem toch iets dat we allemaal heel graag willen, ook al spreken we het niet altijd uit.

Share this Post