Roy Scheper/ oktober 8, 2015/ Zonwering

Heerlijk, die zonnestralen in je huis. Soms wil je ze even buiten kunnen sluiten. Bijvoorbeeld om te voorkomen dat de kleur van je bankstel vervaagd, omdat je het scherm van je televisie of computer niet meer kunt lezen of gewoon omdat het te warm wordt binnen. In het verleden bestond zonwering uit houten luiken voor het raam. Nog steeds heel mooi, zeker bij oude huizen of huizen gebouwd in een authentieke stijl, maar de meeste moderne woningen lenen zich er niet voor en bovendien vergen die luiken veel onderhoud.

Moderne zonwering

Iedereen kent wel de zonneschermen die je met een druk op de knop kunt laten zakken bij mooi weer. Binnen blijft het lekker koel en ook buiten op het terras is het goed toeven. De schermen zijn beschikbaar in tal van kleuren en kunnen altijd op maat worden gemaakt. Een variant hierop zijn de wellicht iets minder bekende markiezen. Deze gebogen zonneschermen hebben vaak een streepmotief en creëren een jaren 30 sfeer.
Een andere mogelijkheid zijn zogenaamde screens. Een heel subtiele manier van zonwering die nauwelijks opvalt aan uw gevel, maar net zo effectief is als een scherm. Tot slot kun je kiezen voor shutters. Verschil met de andere drie systemen is dat shutters binnen worden gemonteerd. Shutters zorgen niet alleen voor zonwering, ze vormen een stijlvolle aanvulling op uw interieur.

Share this Post